Arbetskulturen är en stark dragningskraft på Hagmans Tak Stockholm

En av takmontörerna hos Hagmans Tak Stockholm är Henrik Kavaluus. Henrik kom till Hagmans Tak direkt efter studenten 2006 och har jobbat på bolaget sedan dess, med ett uppehåll på vägen.

– Jag hade sommarjobbat här innan, så det var ett naturligt steg när ledning frågade om jag ville bli anställd. Under 2015 kände jag att det var dags att testa något nytt och utvecklas. Då sade jag upp mig och började jobba för ett annat företag.

Det dröjde dock inte länge innan han ångrade sitt beslut och kom tillbaka till Hagmans Tak.

– Arbetskulturen och miljön här är helt klockren, och det är så skön stämning bland alla som jobbar här. Det var ett lätt beslut att komma tillbaka, men jag är ändå glad att jag testade.

Just nu jobbar Henrik med ett projekt för en kund i Stockholm. En omläggning av ett tätskikt som behöver rustas upp står på agendan.

– Det här taket var ungefär 20 år gammalt och behövde rustas upp. Beroende på hur man sköter taket kan det hålla hur länge som helst, minst 30 år. Vi har en garanti på 15 år som innebär att vi står för ansvaret om det skulle vara fel på material eller utförande under den tiden.

Henrik berättar vidare att arbetet är rätt fritt, och att de jobbar med principen frihet under ansvar. De jobbar även med prestationsbaserad lön.

– Då vill man göra ett projekt riktigt ordentligt eftersom man skriver sitt namn på det. Det är ett bra system som passar mig personligen, avslutar Henrik.