”Den bästa firman jag varit på i min karriär”

Joakim Anander har arbetat i takbranschen sedan fyra år tillbaka. Han värdesätter planering och tydlig kommunikation, vilket var två anledningar till att han sökte sig vidare år 2017. Genom en bekant som jobbade hos Hagmans Tak Stockholm fick han höra talas om dem och lyckades få ett jobb som takmontör som han har haft i ungefär ett år nu.

– Jag tycker verkligen att stämningen vi har här på Hagmans Tak Stockholm är kanon, det är den bästa firman jag varit på under mina fyra år i branschen. Under mitt år här har det blivit många olika projekt, och det projekt vi håller på med just nu är det största.

Det aktuella projektet är en beställning av ett tätskikt som behövde rustas upp efter ungefär 20 år. Det är ett projekt som Joakim och hans kollegor jobbar med just nu.

– I det här yrket gäller det att man har ett go och kör på. Man måste också vara noggrann med alla detaljer i arbetet; brunnar, kappor, svetsningar, etc. Jag uppskattar att vi är extra noggranna med det och även när det kommer till vår säkerhet på taken.

Takmontörerna jobbar ofta i lag om två och två vilket Joakim tycker gör att man lär känna varandra väl och blir ett starkt team. De jobbar även med prestationsbaserad lön, något han tycker är kanon.

– Det är toppen att man kan styra över sin egen lön. Jag tror det är ganska vanligt på de firmor som lägger större tak, som vi. Det skapar både motivation och lyckade projekt, avslutar Joakim.