En takmontör som fokuserar på gemenskap och kunskapsutbyte

För ungefär ett år sedan inledde Rasmus Neuman sitt arbete som takmontör på Hagmans Tak Mälardalen. För tillfället är han på projekt Notskriften, nyproduktion av exklusiva bostadsrätter i Eskilstuna. Utöver arbetet som takmontör administrerar han även den uppskattade Facebooksidan Takläggare.

Rasmus trivs bra tillsammans med sina kollegor på Hagmans Tak Mälardalen där arbetsdagarna karaktäriseras av ett bra tempo och många skratt. Gemenskapen som existerar inom bolaget var något Rasmus saknade inom branschen och valde därför att skapa Facebooksidan Takläggare år 2014. 

– Jag hade uppmärksammat att det fanns en liknande sida för plåtslagare och saknade en gemensam plattform för takläggare, inleder Rasmus. 

Målet med Facebooksidan var att skapa en gemenskap inom branschen och låta takläggare utbyta kunskaper, tips och projekt med varandra. Idag består gruppen av 1 412 medlemmar som tar del av och publicerar innehåll gällande frågor, lyckade och misslyckade projekt, branschnyheter och mycket mer. 

– Det är en bra plattform för kunskapsutbyte och dessutom annonserar både bolag och privatpersoner om lediga jobb. Många visar även upp lyckade projekt vilket kan vara både omläggningar och nyproduktioner, fortsätter Rasmus. 

Rasmus själv föredrar att vara på omläggningsprojekt eftersom processen är mer tydlig än på nyproduktioner. Däremot uppskattar han nyproduktioner eftersom han får uppleva häftiga och moderna lösningar. Det är något som ger honom inspiration. 

Att Rasmus hamnade i byggbranschen är inte konstigt. För den nyfikne Eskilstunabon var det nämligen Rasmus morfars farfar byggmästare Olof Neuman som byggde Klosters kyrka.