Hagmans Tak Mitt – med hjärtat på rätt plats

För 5 år sedan kom Mohammad Othman till Sverige. Med en juristutbildning i ryggen från hemlandet Syrien var det svårt att komma in på den svenska arbetsmarknaden. Med målmedvetenhet och hög arbetsmoral har han idag rollen som takmontör på Hagmans Tak Mitt.

Efter en takmontörsutbildning i Kumla fick han en praktikplats på Hagmans Tak Mitt och efter snart 4 månader är han säker på hur han vill att framtiden ska se ut. Mohammad trivs bra på Hagmans Tak Mitt och beskriver det som ett välkomnande bolag med hjärtat på rätt ställe. 

– Jag tycker om mina arbetskamrater och det är bra arbetsvillkor. Jag älskar att gå till jobbet på morgonen, berättar Mohammad.

En tydlig sammanhållning genomsyrar bolaget
Under sin tid på Hagmans Tak Mitt har han arbetat på flera varierande projekt tillsammans med olika medarbetare. Genomgående för varje projekt är att han lär sig mycket och att det finns en sammanhållning mellan medarbetarna som utmärker sig. 

– Jag har arbetat på olika ställen inom Hagmans Tak och alla är välkomnande, öppna och hjälpsamma. Det är stor variation på uppgifter vilket gör att jag får lära mig många moment och utföranden, fortsätter Mohammad. 

Mohammad fick en ny chans i livet när han kom till Sverige och han känner att han har hittat hem hos Hagmans Tak.