Mattias sadlade om från snickare till takläggare

Mattias Molander jobbade ursprungligen som snickare, men när han jobbade hos Hagmans Tak Mälardalen under några veckor en sommar bestämde han sig för att stanna. Nu har han varit takläggare för Hagmans Tak i nästan nio år och en väsentlig anledning till att han stannat så länge är arbetskamraterna.

– Jag trivs verkligen med alla, det är ett väldigt bra gäng! Vi gör en hel del tillsammans. Vi brukar till exempel gå ut och äta på fredagar och samlas för att göra andra roliga aktiviteter.

För stunden arbetar Mattias på ett projekt där Hagmans Tak Mälardalen lägger ett 5 000 kvadratmeter stort tätskikt på ett parkeringsgarage i Eskilstuna. Det är ett helt nytt parkeringsgarage som byggts på uppdrag av kommunen och PEAB med Tyréns som arkitekt. Det nya parkeringsgaraget ersätter den gamla med totalt 357 nya parkeringsplatser fördelat på två plan. Utöver det kommer det tillföras nya parkeringsplatser även för cyklar. Projektet beräknas stå klart vintern 2018/19 och med detta vill kommunen skapa bättre förutsättningar för en tillgänglig stadsdel.

För Hagmans Taks del innebär uppdraget att förse garaget med inbyggd tätskikt, med material från Mataki, som gjuts i betong för att reducera risken för vattenläckor. Däremellan ska tätskikten testas mot fukt vilket sker genom att vattenfylla hela området. Ett omfattande projekt som uppmärksammats i staden.

– Det är väldigt stort projekt då vi ska lägga tätskikt på omkring 5 000 kvadratmeter. När det kommer till just tätskikt är det extra viktigt att vara noggrann för att säkra tätheten. Det här är ett lite mer udda uppdrag, vilket gör det extra roligt, avslutar Mattias.