Samarbete i fokus när Bolinder Terrass beläggs med tätskikt

I slutet på april påbörjade Hagmans Tak Stockholm beläggningen av tätskikt vid det nyproducerade kvarteret Bolinder Terrass i Kallhäll. På uppdrag av JM AB ska Hagmans Tak Stockholm montera tätskikt på drygt 1 200 kvadratmeter takyta som är fördelat på två hus med sammanlagt 174 lägenheter.

Ett stenkast från Mälarens strand bland K-märkta byggnader ligger kvarteret Bolinder Terrass som tillhör området Bolinder Strand. För länge sedan låg ett industriområde på platsen och arkitekturen på det nybyggda kvarteret har präglats av den eran. Här bor bostadsägarna i en lugn miljö med närhet till förskola, skola och service i Kallhälls centrum som ligger 5 minuter bort.

Vid projektet arbetar takmontörerna Emil Söderholm och Joakim Nilsson. De har arbetat på Hagmans Tak Stockholm sedan 2018 respektive 2011 och båda trivs väldigt bra inom bolaget och på de varierande projekten.  

– De projekt som är roligast är de som är utmanande. Genom mycket eget ansvar och problemlösning kan vi tillsammans få ihop det som är komplext till en början. Då blir jag extra stolt över projektets resultat, berättar Emil Söderholm.

Hagmans Tak bygger på Boliners terass

Tillsammans ska Emil och Joakim belägga byggnaderna vid Bolinder Terrass med ett komplett tätskiktssystem från Mataki. Tätskiktsmattan består av polyester och SBS-modifierad bitumen och är anpassad för låglutande tak samt framtagen för bland annat nyproduktion. Laganda är en förutsättning för att montera tätskiktsmattan med bravur, först fäster takmontörerna tätskiktet i takkonstruktionen för att sedan svetsa kanterna med varmluft.

– Teamet på Hagmans Tak Stockholm är kanon! Vi arbetar bra ihop i mitt arbetslag och vi är flera medarbetare som ses utanför jobbet på olika aktiviteter med jämna mellanrum, berättar Joakim Nilsson.

På Bolinders terass där Hagmans Tak arbetar med taket

Hagmans Tak Stockholm kommer befinna sig på plats under tre etapper. De två första etapperna monteras under våren och den sista etappen planeras till hösten. Bolinder Terrass bjuder in till en trivsam miljö oavsett ålder och den natursköna miljön vid Bolinder Strand är uppskattad av boende i området. Den lummiga innergården tillsammans med den gemensamma terrassen bidrar till att behålla den grönskande känslan från omgivningen. Kvarteret planeras stå klart under 2021.