”Utan våra kompetenta montörer skulle vi vara sysslolösa”

Innan Stefan Winqvist inledde sin karriär i takbranschen arbetade han inom skogsindustrin. Efter några år fick han ett erbjudande av det som då var Hagmans Kemi att börja med försäljning av deras produkt. Där och då startade Stefans resa inom företaget och idag har han varit på företaget i 29 år och sedan flera år tillbaka är han vd på Hagmans Tak Norr.

– Det är både utvecklande och spännande att få vara en del av den resa som Hagmans Tak-gruppen gjort, säger Stefan.

Stefan har lång erfarenhet av branschen och arbetar tätt inpå sina närmare 20 anställda mellan Tierp och Sundsvall. Den breda personalstyrkan består bland annat av montörer samt service- och besiktningsmän som erbjuder en mängd tjänster. De besitter en heltäckande kompetens som omfattar rondering, rengöring, snöskottning och besiktning av olika slag med mera.

– Genom återkommande tillsyn och skötsel får taken en längre livslängd. Därför vill vi kunna erbjuda våra kunder både montering och service, förklarar Stefan.

Hagmans Tak Norr värnar om sina medarbetare. De lägger stor vikt vid att ständigt utbilda dem för att de ska känna sig trygga på jobbet. Deras tätskiktsleverantör Mataki håller regelbundet utbildningar som berör alltifrån taksäkerhet till ergonomi.

– Det gäller att vi är uppdaterade på det senaste inom takbranschen. Egentligen är det inte vi som gör jobbet, utan det är våra kompetenta montörer. Utan dem skulle vi vara sysslolösa, berättar Stefan.  

Det gäller att kunna arbeta flexibelt, ibland får de anpassa sitt arbete efter den bransch de arbetar hos. Ett exempel på det är ett uppdrag som skulle utföras på ett pappersbruk, där behövde de spärra av ytor och under vissa tillfällen anpassa sitt arbete helt och hållet efter industrin. Det gäller att sätta säkerheten för medarbetare och kunder i första hand.

För att bibehålla atmosfären i gruppen ser Hagmans Tak Norr till att anordna olika aktiviteter efter arbetstid. Under våren 2017 besökte de till exempel hockey-VM i Köpenhamn där de samtidigt passade på att göra studiebesök hos några andra företag inom samma bransch. År 2018 firade företaget 20 år och tackade dessutom av fem stycken trotjänare lite extra som har varit med från dag ett då Hagmans Tak Norr AB bildades. Det har även gjorts studiebesök hos den största leverantör Mataki i Höganäs.

– Jag är oerhört glad och stolt över mina medarbetare som gör mitt arbete till det bästa, avslutar Stefan.